COCOON 2019 viert dertigjarig bestaan met groot succes

COCOON 2019 viert dertigjarig bestaan met groot succes

COCOON heeft met een vernieuwde en verkorte editie (15 – 18 november) haar  30ste verjaardag met veel succes gevierd: maar liefst 31.913 bezoekers zakten af naar Brussels Expo. Nu de deuren van de woon - en interieurbeurs gesloten zijn is het tijd voor de afbraak en de balans.   

De beurs COCOON heeft dit jaar 30 kaarsjes mogen uitblazen. Doorheen de verschillende edities sleutelde FISA, organisator van de beurs, aan het concept wat dit jaar heeft geleid tot een kortere maar krachtigere editie boordevol ideeën en inspiratie. Dit voornamelijk dankzij de samenwerking met het woonmagazine vtwonen.

“Voor deze 30ste verjaardag hebben we een grote slag thuisgehaald met het vtwonen huis en de verschillende inspiratiehoekjes om de bezoeker heel wat ideeën en inspiratie te bezorgen voor de inrichting en decoratie van zijn/haar interieur. Het thema Wabi-Sabi en de kleur flesgroen vormen een ware bron van inspiratie in de kamerinrichting voor elk van ons", legt Marie Franck, verantwoordelijke voor de communicatie van COCOON, uit.

Deze nieuwe vierdaagse editie telde twee nocturnes zodat de bezoeker ook na de werkuren nog de tijd had om door de gangen van de beurs te lopen.

“We hebben gemerkt dat de interesse voor interieurinrichting ook dit jaar weer tot een groot succes heeft geleid bij zowat iedereen. We kwamen zelfs tot de vaststelling dat het publiek veel jonger was dan vorig jaar", voegt Marie toe. ​  

Het enthousiasme van de Belgen voor interieur, decoratie alsook de herziene editie van COCOON, belooft veel goeds voor de komende evenementen rond dezelfde thema’s, zoals BATIBOUW. De organisatie hiervan voorziet trouwens een inspiratiezone met vier verschillende woontypes. BATIBOUW vindt plaats van 29 februari tot 8 maart 2020.

Over COCOON

De beurs COCOON, georganiseerd door de groep Fisa is de grootste woon- en interieurbeurs van België. De 31e editie van COCOON vindt plaats in het voorjaar van 2021 in Brussels Expo.

Meer info op www.cocoon.be