De beurs COCOON is volgend jaar op post voor de 30ste editie!

Het grootste salon voor decoratie en interieurinrichting in België sloot nu zondag 25 november om 19 uur de deuren na een kleurrijke editie. Volgend jaar wordt de 30ste editie van het salon georganiseerd van 15 tot 24 november 2019. De organisatoren zijn nu al van plan dit niet zomaar voorbij te laten gaan.

Elke dag originele acties tijdens de beurs

Voor deze 29ste editie van COCOON, georganiseerd door Fisa, werden bepaalde aspecten aangepast zodat bezoekers COCOON op een andere manier konden ontdekken. Elke dag een ander thema, en dat was ook zo: wereldtoiletdag, Curry Day, Movember Day, Black Friday.

Fisa organiseerde voor deze beurs, in samenwerking met onderzoeksbureau Incidence, een grote enquête over de decoratiegewoonten van de Belgen. De belangstelling van de Belg voor de decoratie van zijn toiletruimte werd weldegelijk bevestigd: "We gaven onze bezoekers een gratis toegang tot het salon als ze zich aanmeldden met decoratie voor de inrichting van één van de toiletten tentoongesteld in Paleis 3 ter gelegenheid van de wereldtoiletdag. Deze actie heeft echter niet zo goed gewerkt. Dit bevestigt weldegelijk de resultaten van de enquête die we bekendmaakten bij de opening van COCOON:  de Belgen plaatsen geen decoratie in het kleinste kamertje. De Curry Day kende dan weer een enorm succes bij het publiek!" zo vertelt Marie Franck, marketingmanager bij Fisa. Bijna 10% van de bezoekers van die dag kwam speciaal voor de actie van de Curry Day.

Net als heel wat merken organiseerde ook COCOON een actie ter gelegenheid van Black Friday: de bezoekers die op vrijdag 23 november naar COCOON kwamen, kregen korting op hun toegangsticket en ook de exposanten boden interessante prijzen aan. Deze actie kende een heel groot succes.

Deze 29ste editie van COCOON mocht echter minder bezoekers verwelkomen dan vorig jaar. De uitnodigingen voor de avant-première van COCOON, die plaatsvond op vrijdag 16 november, worden elk jaar via de post verstuurd.  "Wij willen wel even opmerken dat dit de enige cijfers zijn die dalen. Deze vaststelling gebeurde naar aanleiding van de staking bij bpost. Heel wat bezoekers kregen hun uitnodiging veel later dan voorzien en dat heeft geleid tot een daling van het aantal bezoekers", legt Marie Franck uit.

De bezoekers van COCOON houden van workshops

Gedurende de hele beurs kon de bezoeker van COCOON gratis deelnemen aan workshops die gegeven werden door decoratie- en interieurexperts. "De workshops waren een groot succes. De bezoeker heeft echt belangstelling om zelf decoratie te leren maken en om van zijn leefruimte een plek te maken die echt bij hem/haar past”, vertelt Marie Franck.

Nele Colle, opruimcoach op COCOON: "Mensen zijn naar meer op zoek dan enkel een mooi interieur. Men zoekt rust. Want rust in je huis, is ruimte in je hoofd. En dat krijg je niet van te veel spullen. Maar voor op te ruimen moet je durven kiezen, en loslaten. Dat is echter niet voor iedereen even gemakkelijk. Maar dan is er mijn workshop, voor dat extra duwtje in de rug."

Naast het volgen van workshops konden de bezoekers ook heel wat kunstenaars en ontwerpers ontmoeten, onder andere in de Design Zone waar een groot aantal Belgische innovaties in de kijker werden gezet. Gaëlle Limbosch van Glim DESIGN stelde voor het eerst haar verlichtingsontwerpen tentoon op COCOON: "COCOON biedt mij als ontwerper een uniek platform om de visie van het grote publiek te kennen, om mijn creaties te zien door de ogen en de vragen van de bezoekers. Het zeker heel belangrijk en zelfs onverhoopt voor iemand zoals ik, die pas haar eerste stappen zet in dit vak, om te kunnen profiteren van dit rechtstreekse contact met het publiek. "

Over het algemeen bleek de bezoeker van deze 29ste editie van de beurs COCOON participatief en betrokken bij zijn bezoek. "Het grote publiek kon COCOON op een andere manier ontdekken. De doelstelling voor de volgende editie is om nog meer originele acties en belevingen aan te bieden”, voegt Marie Franck hier aan toe.

Wat heeft COCOON 2019 in petto?

Wat is er beter voor de bezoeker die op zoek is naar deco-inspiratie dan binnenkijken in een levensgroot huis dat met smaak is ingericht? Dat is het concept dat Fisa, de organisator van COCOON, lanceert in samenwerking met de media VT Wonen/VT Déco (die deel uitmaken van dezelfde persgroep als de titels Pure Maison, Stijlvol Wonen, Gaël Maison en Feeling Wonen).

Voor de 30ste editie zal COCOON een heel nieuwe beleving aanbieden aan de bezoekers dankzij een huis van 300 m² dat tijdens het salon zal worden ingericht. De bezoekers kunnen vrij rondlopen in de keuken, de badkamer, de slaapkamer en de zitkamer die speciaal voor hen worden ingericht. Het is de bedoeling om de bezoekers concrete oplossingen te laten zien voor inrichting, opberging en decoratie die zij dan makkelijk kunnen toepassen bij hen thuis. Dit partnership is een manier om de grote merken op de voorgrond te plaatsen en zo in te spelen op de vraag van de trouwe bezoekers van deze beurs.

Contacteer ons
Over COCOON

De beurs COCOON, georganiseerd door de groep Fisa is de grootste woon- en interieurbeurs van België. De 31e editie van COCOON vindt plaats in het voorjaar van 2021 in Brussels Expo.

Meer info op www.cocoon.be