Optimale gezondheidsmaatregelen voor de Cocoon-beurs

Optimale gezondheidsmaatregelen voor de Cocoon-beurs

Om de veiligheid van iedereen te waarborgen, hebben de organisatoren van Cocoon besloten de veiligheidsmaatregelen aan te scherpen. Het dragen van een mondmasker gedurende de hele beurs wordt verplicht. Ter herinnering: Cocoon opent vrijdag 19 november om 11 uur haar deuren en vindt vier dagen lang plaats in Paleizen 2 en 4 van Brussels Expo.

Een beurs die zich inzet voor uw veiligheid

Naast de controle van het Covid Safe Ticket, het geïnstalleerde luchtzuiveringssysteem, de ontsmettingsgels en de basisveiligheidsmaatregelen, heeft FISA, organisator van Cocoon besloten nieuwe maatregelen in te voeren met het oog op de beslissingen die de Belgische regering zal nemen op woensdag 17 november:

  • Het verplicht dragen van een mondmasker vanaf 12 jaar
  • Het verplicht tonen van het Covid Safe Ticket met identiteitskaart
  • Fysieke afstand bewaren ten opzichte van andere bezoekers, buiten uw eigen bubbel
  • Bredere gangpaden voor een vlotte verkeersdoorstroming
  • Aanwezigheid van extra veiligheidsteams aan de ingangen om de CST- en ID-kaartcontroles vlot te laten verlopen en het verkeer in goede banen leiden
  • Hostessen en stewards zien erop toe dat de sanitaire maatregelen in de verschillende paleizen worden nageleefd
  • Rustzones waar bezoekers veilig kunnen eten en drinken
  • Alcoholische gel aan elke ingang van de beurs
  • Regelmatig desinfecteren van alle deurklinken

Een veelbelovende editie

Dit jaar heeft COCOON zichzelf opnieuw uitgevonden en een aantal Belgische merken uitgenodigd die het label "Ik koop Belgisch" dragen. Om bezoekers een onvergetelijke ervaring te garanderen, hebben de organisatoren verschillende activiteiten en themazones ingericht zoals The Man Cave, het Creativity Platform of The Green House. Dankzij deze vernieuwing hebben de organisatoren een stijging van de bezoekersregistraties vastgesteld en dit met ongeveer 10% ten opzichte van de editie in 2019.

"We zijn verheugd over de grote opkomst van onze bezoekers. Het toont aan dat Cocoon de ideale plek blijft om inspiratie op te doen voor uw huis en interieur. Het bezoekersaantal heeft ons ook doen beseffen dat we de sanitaire maatregelen moeten uitbreiden om ervoor te zorgen dat hun bezoek vlot verloopt en ze met een gerust hart alle nieuwe producten kunnen ontdekken", legt Frédéric François, CEO van Fisa, uit.
Caroline Mouzon Project Manager, Two cents
Over COCOON

De beurs COCOON, georganiseerd door de groep Fisa is de grootste woon- en interieurbeurs van België. De 31e editie van COCOON vindt plaats in het voorjaar van 2021 in Brussels Expo.

Meer info op www.cocoon.be